Primi Božiju milost

Primi Božiju milost

‘’Ali, milosni dar nije kao prestup. Jer, ako su mnogi umrli zbog prestupa jednog čoveka, koliko obilnije se na mnoge izlila Božija milost i dar koji je došao milošću jednog čoveka, Isusa Hrista.’’ Rimljanima 5:15

Milost je Božija snaga da živimo onako kako nam je Bog pozvao da živimo. Bog nam, međutim, neće dati milost da živimo izvan Njegove volje. Ako nam kaže da nešto ne radimo, a mi odlučimo da to svakako uradimo, doživećemo bolan gubitak Njegovog pomazanja.

Milost je jednaka sposobnosti. Bog nam daje milosti da odgovorimo Njegovom pozivu u našem životu. Kada radimo svoje stvari, radimo po svom. Kada sledimo Njegovo vođstvo, On nam uvek daje milosti i snage da učinimo ono što nas poziva.

Najbolji deo je taj što ne moramo da učinimo ništa da bismo zaslužili Božiju milost. Kada odlučiš da slediš Božiji poziv, On je spreman i voljan da ti pomogne u tome. Isus je umro da pokrije tvoje grehe, da bi mogao da budeš pravedan pred Bogom i pristupaš Duhu Svetom koji ti pomaže u svakodnevnom životu.

Danas primi Božiju milost. Ako se trudiš da slediš svoj put, kaži Bogu da želiš da slediš Njega i zamoli ga za pomoć. On je uvek veran da ti pruži svoju milost.

Početak molitve:

Duše Sveti, ne mogu da živim uspešno bez Tvoje milosti. Želim da sledim Tvoj poziv i molim te da mi pomogneš da svaki dan živim onako kako Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon