Primi oproštenje, ne osudu

Primi oproštenje, ne osudu

’’Ako priznajemo svoje grehe, on je vrean i pravedan i oprostiće nam grehe i očistiti nas od svake nepravednosti.’’ Prva Jovanova 1:9

Svakog dana našeg života nam je potrebno oproštenje. Sveti Duh pokreće uzbunu u našem srcu da bismo prepoznali greh i daje nam silu Isusove krvi koja nas neprestano čisti od greha i drži nas ispravnim pred Bogom.

Ali ako nas preplavi osuda, možemo biti sigurni da to nije od Boga. Bog je poslao Isusa da umre za nas – da bi platio cenu za naše grehe. Isus je poneo naš greh i osudu sa sobom na krst (vidi Isaija 53).

Kada nam Bog uzme teret greha, on uklanja i krivicu. On je vrean i pravedan i oprostiće nam grehe i očistiti nas od svake nepravednosti (vidi Prvu Jovanovu 1:9).

Đavo zna da nas osuda i sramota sprečavaju da se približimo Bogu u molitvi kako bismo primili oproštenje i uživali u bliskoj zajednici sa Njim.

Kada se osećamo loše u vezi samih sebe ili kada verujemo da je Bog ljut na nas, to nas razdvaja od Njegovog prisustva. On nas nikada neće ostaviti, zato ne odlazite od Njega zbog osude. Primite oproštenje i hodajte sa Njim.

Početak molitve:

Bože, hvala Ti što si mi pokazao da osuda ne dolazi od Tebe. Danas, primam Tvoje oproštenje. Očistio si me od greha kako bih bio ispravan pred Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon