Priroda Božije ljubavi

Priroda Božije ljubavi

’’Ali, Bog je bogat milosrđem, pa je zbog svoje velike ljubavi, kojom nas je zavoleo, s Hristom oživeo i nas, koji smo bili mrtvi u svojim prestupima. Milošću ste spaseni.’’ Efescima 2:4-5

Ponekad kada život postane težak, najbolje što možemo da učinimo je da se podsetimo prirode Božije ljubavi.

Jedna od najlepših stvari koje Biblija govori je da je dok smo još bili grešnici, Hrist umro za nas (vidi Rimljanima 5:8). Nije čekao da zaslužimo Njegovu ljubav. On nas bezuslovno voli. Iskreni da budemo, mnogima od nas je teško da to shvatimo, jer smo u životu navikli da sve mora da se zasluži.

Zbog svoje velike, divne i postojane ljubavi prema nama, Bog je izlio svoj život na nas. To je revolucionarna ljubav – prava revolucionarna ljubav koja daje, jer ne može biti zadovolja ničim manje od toga.

Božija bezuslovna ljubav koja nas je privukla Njemu, Njegova predivna milost koja briše naše grehe i Njegova snažna žrtva koja nam pravi put do Božijeg prisustva. Njegova ljubav se nikada neće ugasiti, nikada nas neće napustiti ili odustati od nas. Kad god se osećaš potišteno, seti se velike ljubavi koju Bog ima za tebe.

Početak molitve:

Bože, Tvoja ljubav me preplavljuje. Čak i kada se tako ne osećam, znam da Tvoja ljubav nikad ne prestaje. Sve si dao za mene i znam da me voliš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon