Promena je dobra stvar

Promena je dobra stvar

‘’I svi mi licem koje nije pokriveno velom odražavamo Gospodnju slavu i preobražavamo se u istu sliku – iz slave u slavu koja dolazi od Gospoda, koji je Duh.’’ —Druga Korinćanima 3:18

Ja želim da rastem i doživim promene, a sigurna sam da i ti želiš isto. Želim promene u svom ponašanju. Želim redovno da napredujem. Na primer, želim više stabilnosti; želim da hodam u ljubavi i svim ostalim plodovima Duha. Želim da budem ljubazna i dobra prema ljudima, iako se ne osećam dobro i nemam naročito dobar dan. Čak i kada se stvari ne odvijaju onako kako ja želim, i dalje želim da se u meni očituje karakter Isusa Hrista. Kroz snagu Duha Svetog koji je u nama, možemo da budemo radosni i ljubazni čak i kada stvari nisu kakve smo zamislili. Možemo da ostanemo smireni kada sve oko nas izgleda haotično i kada nam se čini da se sve urotilo protiv nas da bismo izgubili strpljenje, naljutili se i uznemirili. Za mene je bilo ključno da shvatim da me Bog menja svojom milošću, a ne kroz moje napore da promenim sebe. Mnogo godina sam se rvala sa sobom pre nego što sam otkrila Božiju silu, koja me menja korak po korak.

Ovako nas Bog menja: otkrije nam nešto, a zatim čeka da mu verujemo povodom toga; onda unosi svoj karakter u aspekt života koji treba da bude promenjen.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon