Promeni način razmišljanja

Promeni način razmišljanja

‘’I ne vladajte se prema ovome vijeku, nego se promijenite obnovljenjem uma svojega, da biste mogli kušati koje je dobra i ugodna i savršena volja Božija.’’ —Rimljanima 12:2

Da li ste ikada čuli za izreku koja kaže da je strašno protraćiti um? Naš um ima veliki kapacitet za dobre stvari – da uči, stvara, razmišlja i raste, tragično je ako ne iskoristimo njegov pun potencijal.

Bilo je vremena u mom životu kada sam mnogim destruktivnim stvarima dopustila da uđu u moj um – negativnost, krivica, neopraštanje, sramota i optužujuće misli. Problem je bio što nisam znala da mogu da kontrolišem svoje misli i da mogu da izaberem na šta ču da se fokusiram.

Nisam shvatala da imam moć da zaustavim misli koje su bile neistinite, niko mi nije rekao da mogu da biram o čemu ću razmišljati. Da li je tebi to nekad neko rekao? Ukoliko nije, ja ti danas kažem da ti kontrolišeš svoje misli, a ne one tebe. Možeš da izabereš da misliš Bogu ugodne misli.

Rimljanima 12:2 kaže da dozvolimo Bogu da nas preobrazi…promenom našeg uma. Bog želi da ti pomogne da dobiješ bitku u svom umu. Ali kako to izgleda u praksi?

Evo šta je meni pomoglo bezbroj puta, i što znam da će i vama pomoći: Sledeći put kada se rvate u svom umu, želim da stanete i pronađete stvar za koju možete zahvaliti Bogu. Zahvalite mu za Njegovu dobrotu i sve predivne načine na koji vas blagosilja. Ukoliko budete uporni u ovome, videćete da će vam se život promeniti i stvari će postajati sve bolje.

Moja molitva i nada za vas je da znate da vam je Bog dao vlast nad vašim mislima, tada ćete hodati u punini Njegove ljubavi prema vama!


Početak molitve

Gospode, želim da doživim tvoju silu u mojim mislima. Biram da se fokusiram na Tvoju dobrotu i ljubav koju imaš za mene. Kakve god misli mi se pojave u umu, znam da si ti veći i bolji od toga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon