Pronalaženje zabave

Pronalaženje zabave

‘’Srce veselo pospješuje ozdravljenje, a duh potišten suši kosti.’’ —Izreke 17:22

Da li želiš da čuješ zabavnu priču? Znam dosta njih, i sve su iz mog svakodnevnog života. Nisu mi bile smešne u trenutku kada su se dešavale, ali mi je drago što danas mogu da im se nasmejem.

Na premer, nije mi bilo smešno što nikako nisam mogla da napravim frizuru kakvu sam želela, ali kada biste znali šta sam uradila povodom toga, sigurna sam da biste se nasmejali. Nije mi bilo zabavno kada sam trebala da sašijem odeću specijalno za ljude koji su trebali da je nose, niti onda kada je Dave stavio papirne ubruse preko prolaza u trgovini, ali sada shvatam da je pokušavao da se zabavi bez obzira na to šta radi. Drago mi je što sam naučila da pronalazim humor u ovakvim situacijama.

Znam da nisu sve situacije u živou za uživanje, ali smatram da svi treba da naučimo da se više zabavljamo, i kladim se ako bismo razmišljali o tome svaki dan, sigurno bismo se setili trenutka koji bi nas nasmejao i ispunio radošću.

Bog želi da se njegova deca zabavljaju. Biblija kaže da je srećno srce dobar lek. Mislim da je svakome od nas potrebna zdrava doza smeha svaki dan. Nemoguće je prezasititi se radosti!

Ohrabrujem te da svakoga dana pronađeš razlog zbog koga ćeš biti nasmejan, koji ćeš podeliti sa drugima i njima ulepšati dan!


Početak molitve

Gospode, tvoja Reč kaže da je veselo srce kao dobar lek, hvala ti što mi pomažeš da pronađem radost u svakom danu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon