Razboritost

Razboritost

’’Ko je mudra srca, zove se razuman, a slast na usnama umnožava nauku.’’ 16:21

Reč koju danas ne čujemo toliko često je razboritost.

U Bibliji, biti razborit znači ’’biti dobar upravitelj darova koje ti je Bog dao da koristiš’’. Ti darovi uključujući vreme, energiju, snagu i zdravlje – čak i materijalni imetak. Oni uključuju naše telo, um i duh.

Svakome od nas je dat drugačiji set poklona i svakome od nas su date drugačije sposobnosti za upravljanje tim poklonima.

Previše ljudi se u potpunosti iscrpelo jer je koristilo svoje darove i sposobnoti na način na koje Bog nije nameravao. Umesto što se previše trudimo da udovoljimo drugima ili ostvarimo svoje ciljeve, treba da slušamo Boga i da radimo ono što nam On govori da je mudro.

Pokušavanje da impresioniraš ljude i živiš po njihovim standardima nije razboritost. Razboristost znači pitati Boga na koji način želi da iskoristiš svoje darove, a potpom poslušati Božiji odgovor. Nauči da budeš razborit kako bi mogao da uživaš u životu koji ti je Bog namenio.

Početak molitve:

Bože, želim da dobro upravljam svime što si mi poverio. Donosim odluku da ću svoje darove i sposobnosti koristiti samo za Tebe. Pokaži mi kako da ih koristim mudro i razborito.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon