Razvijaj strpljenje

Razvijaj strpljenje

‘’A istrajnost neka dovrši delo, da budete savršeni i potpuni, bez ikakvog nedostatka.’’ Jakov 1:4

Kada kažemo Bogu ‘’Promeni me’’, treba da razumemo šta to znači, jer sve promene koje treba da napravimo se neće desiti preko noći. Umesto toga, Bog će nam dati priliku da rastemo i menjamo se, kroz suočavanje sa stvarima koje treba da se menjaju.

U Jakovljevoj poslanici, u prvoj glavi, piše koliko je važno da imamo strapljenja i budemo istrajni kada se suočavamo sa stvarima koje želimo da promenimo. Strpljenje je plod Duha koje se razvija i raste samo pod pritiskom iskušenja, i to je nešto što nam je potrebno. Pismo nam govori da kada imamo strpljenje, savršeni smo i celoviti. Međutim, ne postoji drugi način da ga dobijemo sem da prođemo kroz nešto kako bismo ga primili.

Ukoliko zaista želimo da budemo hrišćani pobednici koji služe Bogu i prave razliku u svetu, onda moramo da prođemo kroz određene izazove. Đavo će pokušati da te obeshrabri svakom prilikom koju dobije, ali Bog je veći od neprijatelja i On može da te sprovede kroz svaki izazov da na kraju izađeš kao pobednik.

Zato danas, dopusti Bogu da radi kroz tebe. Kako tvoje strpljenje raste i razvija se, zakoračićeš u život velike pobede.

Početak molitve:

Gospode, želim da me menjaš i jasno mi je da to znači da ću morati da prođem kroz određene izazove. Daj mi Tvoju snagu da izdržim i istrajem dok prolazim kroz iskušenja kako bih mogao da imam strpljenje i budem u potpunosti razvijen u Hristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon