Ružičaste naočare

Ružičaste naočare

’’Zato nemaš izgovor, čoveče koji sudiš, ma ko da si. Jer, samim tim što sudiš nekom drugom, samoga sebe osuđuješ, pošto i ti koji sudiš činiš to isto.’’ Rimljanima 2:1

Kada razmišljamo i pričamo šta nije u redu sa drugim ljudima, tada se varamo u vezi svog ponašanja. Isus nam je rekao da ne brinemo šta nije u redu sa drugima, jer ima toliko toga što nije dobro u vezi nas (Matej 7:3-5).

Biblija nam jasno govori da kada osuđujemo druge, često ih osuđujemo za stvari koje i mi sami radimo! Pitala sam jednom Boga zašto bismo nešto uradili i mislili da je to sasvim u redu, a onda druge osudili za istu stvar. Gospod mi je u srcu govorio: ’’Džojs, sebe gledaš kroz ružičaste naočare, a druge kroz lupu.’’

Istina je! Nalazimo izgovore za sopstveno ponašanje, a kada neko drugi učini isto, nemilosrdni smo.

Ohrabrujem te da gledaš najbolje u drugima, a da svoj život posmatraš pod lupom. Dopusti Bogu da se prvo pozabavi tobom, a onda ćeš naučiti kako da na biblijski način pomogneš drugima da rastu.


Početak molitve

Duše Sveti, umesto da se bavim životima drugih ljudi, želim da mi pomogneš da istražim svoj život. Znam da uz Tvoju pomoć mogu da ispravim stvari u svom životu i otkrijem pozitivne i zdrave načine pomaganja drugima u rastu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon