Ružičaste naočare

Ružičaste naočare

’’Zato nemaš izgovor, čoveče koji sudiš, ma ko da si. Jer, samim tim što sudiš nekom drugom, samoga sebe osuđuješ, pošto i ti koji sudiš činiš to isto.’’ Rimljanima 2:1

Kada razmišljamo i pričamo šta nije u redu sa drugim ljudima, tada se varamo u vezi svog ponašanja. Isus nam je rekao da ne brinemo šta nije u redu sa drugima, jer ima toliko toga što nije dobro u vezi nas (Matej 7:3-5).

Biblija nam jasno govori da kada osuđujemo druge, često ih osuđujemo za stvari koje i mi sami radimo! Pitala sam jednom Boga zašto bismo nešto uradili i mislili da je to sasvim u redu, a onda druge osudili za istu stvar. Gospod mi je u srcu govorio: ’’Džojs, sebe gledaš kroz ružičaste naočare, a druge kroz lupu.’’

Istina je! Nalazimo izgovore za sopstveno ponašanje, a kada neko drugi učini isto, nemilosrdni smo.

Ohrabrujem te da gledaš najbolje u drugima, a da svoj život posmatraš pod lupom. Dopusti Bogu da se prvo pozabavi tobom, a onda ćeš naučiti kako da na biblijski način pomogneš drugima da rastu.

Početak molitve:

Duše Sveti, umesto da se bavim životima drugih ljudi, želim da mi pomogneš da istražim svoj život. Znam da uz Tvoju pomoć mogu da ispravim stvari u svom životu i otkrijem pozitivne i zdrave načine pomaganja drugima u rastu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon