Šest načina da istraješ u svom miru

Šest načina da istraješ u svom miru

‘’I mir Božji, koji prevazilazi svaki um, da sačuva srca vaša i misli vaše u Gospodu Isusu.’’ —Filipljanima 4:7

Život u Božijem miru je ključan faktor za uživanje u životu. Verujem da živeti u miru znači preduzimati male korake u pravcu mira svakog dana. Evo nekoliko saveta za razvijanje mirnog načina života.

  • Mudro koristi svoje vreme. Možda se trudiš da uradiš previše stvari, a na kraju ne uradiš ništa od toga. Žurba je pokušaj tela da uradiš više nego što te Sveti Duh vodi. Dozvoli Njemu da te vodi.
  • Budi spreman da ljubazno kažeš „ne”. Ponekad preuzimamo previše stvari na sebe jer nam je neprijatno ka kažemo „ne“. Traži od Boga snagu da kažeš „ne“ kada je potrebno.
  • Odupri se duhu odugovlačenja. Božja Riječ nam govori da vežbamo samodisciplinu. Uradi odmah ono što treba da uradiš, tako da u potpunosti možeš da uživaš ​​u odmoru.
  • Ukloni sve ono što te ometa. Ako znaš da si sklon određenim stvarima koje ti oduzimaju vreme, kao što je gledanje televizije, postavi sebi pravila u vezi sa tim.
  • Postavi odgovarajuće granice za sve što te prekida. Život je pun stvari koje nas prekidaju, ali možeš da postaviš jasne granice koje će ti pomoći u upravljaju vremena, na primer.
  • Izmeni pojedine stvari u svom životu. Moli se da ti Bog pokaže načine da izbegneš nevolje i uštediš svoje vreme. Na primer, ja kada nemam vremena za pranje sudova, koristim papirne tanjire.

Zaključak je da mir treba da postane prioritet. Preuzmi praktične korake i dopusti Bogu da te svaki dan vodi u Njegov savršeni mir.


Početak molitve

Gospode, vodi me u Tvoj mir koji prevazilazi svaki razum. Pokaži mi svakodnevne korake koje mogu da preduzmem ka tvom miru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon