Širiti evanđelje kroz ispunjavanje svakodnevnih potreba

Širiti evanđelje kroz ispunjavanje svakodnevnih potreba

 ‘’Kralj će im odgovoriti: “Zaista, kažem vam: “Što ste učinili jednom od ove moje najmanje braće, to ste učinili meni.’’ —Matej 25:40

Jednom sam čula priču o evangelizatoru iz Rusije koji je svima govorio: ‘’Isus te voli. Isus te voli.’’ Delio je flajere o evanđelju kada mu je jedna žena rekla: ’’Znate šta? Vaša propoved i flajer neće napuniti moj stomak.’’

Iz ove priče izvlačimo veoma važnu pouku: Ponekad je potrebno da drugima pokazujemo Božiju ljubav kroz ispunjavanje njihovih fizičkih potreba, i nakon toga im možemo govoriti evanđelje.

Isus je govorio o važnosti ispunjavanja ljudskih fizičkih potreba. U Mateju, u 25. poglavlju, piše da kada hranimo gladne ili dajemo vodu žednima ili brinemo o bolesnima, to je kao da sve te stvari činimo Hristu. Pokazao nam je da pomaganje ljudima na praktičan način stvara divnu priliku da im govorimo o Hristu.

Kada neko vidi Božiju ljubav na delu, lakše je poverovati u našu poruku da ih Bog voli.

Kako to izgleda u praksi? Možemo da počnemo sa malim stvarima, poput zagrljaja osobe koja se oseća nevoljeno, možemo podržati službu koja pomaže bolesnima, žednima i gladnima. Možda možeš da volontiraš u kuhilji ili pođeš na misijski put da služiš ljudima u drugoj zemlji. Mogućnosti su beskrajne kada odlučiš da služiš drugima ne samo rečima nego i na praktičan način.


Početak molitve

Gospode, želim da iza mojih reči stoje dela. Pokaži  mi kako na praktičan način mogu da pomognem ljudima koje dovodiš u moj život, kako bi doživeli silu Tvoje ljubavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon