Spremnost na promene

Spremnost na promene

‘’Svedočim vam danas nebom i zemljom, da sam stavio pred vas život i smrt, blagoslov i prokletstvo; zato izaberi život da budeš živ ti i seme tvoje.’’ —Peta Mojsijeva 30:19

Počela sam da pušim kada sam imala devet godina. Sviđalo mi se to jer me je opuštalo i dugo vremena nisam htela da odustanem od toga. U trenucima kada sam znala da bi trebalo da ostavim pušenje nisam želela jer sam mislila da ću se ugojiti. To je bio moj izgovor godinama. Onda sam upala u začarani krug gde sam odustajala i iznova se vraćala ovoj navici.

Jednom mi se dogodilo da sam počela toliko da kriziram da sam želela da se iskradem tokom crkvene službe, legnem na sedište automobila i zapalim cigaretu. Tada sam znala da moram da napravim promenu.

Krizna tačka se obično dogodi pre nego što je većina nas spremna na promenu. Na primer, ponekad je potrebno da se dogodi srčani udar da bi osoba počela zdravo da se hrani. Ali ti ne moraš da čekaš na svoju kriznu tačku, možeš jednostavno da kažeš ‘’To je to, završio sam sa tim.’’

Biblija nam govori da možemo da izaberemo život. Bog nam je pružio podršku i sposobnot da se menjamo ali moramo biti voljni, inače će nas krizna tačka brzo i teško udariti. Mnogo je lakše izabrati život pre nego što dođemo do te tačke.

Nemojte se plašiti neprijatnosti na neko vreme. Ja sam napokon doživela slobodu od pušenja… ali nisam sama morala da prođem kroz to.

Ako mislite da niste spremni za promenu, obratite se Bogu za pomoć.

Dobra vest je da uz Božiju pomoć i sopstvenu odluke da birate život, možete se zaista trajno promeniti na bolje.


Početak molitve

Gospode, dao si mi slobodu da odlučim, i ja biram život! Znam da je promena teška, zato tražim pomoć od tebe. Uz tvoju pomoć i moju spremnost da se promenim, znam da mogu da nadvladam svaku prepreku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon