Šta ako..?

Šta ako..?

’’Ja, braćo, nr smatram da sam to već dohvatio. Ali, jedno činim: zaboravljajući ono što je za mnom, a pružajući se ka onom što je preda mnom.’’ Filipljanima 3:13

Šta ako..?

Što duže čovek živi, veća je verovatnoća da će se zapitati ’’Šta ako..?’’ a  to najčešće izaziva osećanje tuge ili žaljenja. Dobra vest za svakog ko sledi Isusa je što to pitanje ne mora da predstavlja žaljenje za nečim iz prošlosti već uzbudljiv izazov da vidi budućnost koju Bog ima za njega.

Znam za jednu zajednicu koju je pastor izazvao da mesec dana rade četiri jednostavne stvari, a to su da se mole svakog dana, da poste jednom nedeljno, daju desetak i dovedu jednu neobraćenu osobu u crkvu.

Rezultat je bio nezapamćen proboj u životu ove crkve. Božija prisutnost je bila snažnija na službama. Finansije su se unapredile. I najbolje od svega, članovi crke su dovodili izgubljene duše u Božije carstvo.

Želim da te izazovem: Šta ako i ti učiniš isto kao i ova crkva? Šta ako u potpunosti posvetiš svoj život Njemu? Šta ako kreneš napred spreman da vidiš šta Bog može da učini? Šta bi moglo da se dogodi?

Početak molitve:

Gospode, ne želim da svoj život provedem pitajući se ’’šta ako?’’ i nikad ne vidim proboje u svom životu. Danas se predajem Tebi, uzbuđen što ću videti neverovatne stvari koje ćeš raditi u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon