Šta činimo?

Šta činimo?

‘’A dobro činiti da nam se ne dosadi; jer ćemo u svoje vreme požnjeti ako se ne umorimo.’’ —Galaćanima 6:9

U svetu u kome živimo ćemo imati sve vrste problema i poteškoća. Jednostavno, takav je život. Šta činimo, znajući ovo?

Moramo biti istrajni i postojani. Drugim rečima, odgovor je nikad ne odustaj! Bez obzira šta nas u životu snađe, pobeda je u odbijanju da odustanemo.

Imaj na umu da na vrhuncu naših nevolja Duh Sveti verovatno čini najveće stvari unutar nas. On nije uslovljen okolnostima. Ako mu verujemo, onda ni mi se bismo trebali da budemo. On nije u našim životima samo kada su dobra vremena, nego kada su i teška.

Vodiće nas kroz sve ukoliko smo spremni da ga sledimo. Biti spreman da ga slediš znači biti marljiv u molitvi, nepokolobljiv u veri i odlučan da čvrsto stojiš na Njegovoj Reči i obećanjima.

Toliko puta se obeshrabrimo jer nam se čini da se stvari presporo dešavaju. Ustvari, neprijatelj voli da nam ukazuje na to, ali zapamtite, Bog možda baš tada radi neke od najvećih stvari. Ne radi se o tebi i meni, Božije delo u nama je priprema za ono što On želi da uradi kroz nas!

Znam da je život težak ponekad, ali takođe znam da će nam Bog pomoći ukoliko ostanemo istrajni! Usresredimo se na poslanicu Galaćanima 6:9 A dobro činiti da nam se ne dosadi; jer ćemo u svoje vreme požnjeti ako se ne umorimo.

Ponovo ću postaviti pitanje: Šta činimo, znajući da je život pun poteškoća? Moj odgovor je nikad ne odustaj! Koji je tvoj odgovor?


Početak molitve

Gospode, verujem da radiš u mom životu, čak i u teškim trenucim. Danas biram da ću biti istrajan i da nikad neću odustati od poslušnosti tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon