Stabilan život

Stabilan život

‘’Na zelenoj paši pase me, vodi me na tihu vodu.’’ —Psalam 23:2

Da li živiš stabilan život?

Možda si uhvatio sebe kako kažeš ‘’Ne mogu ovo više da podnesem, jednostavno ne mogu ovako doveka.’’ Kada na ovaj način govoriš, ono što zapravo kažeš je: ‘’Znam da imam svoja ograničenja i jasno mi je da sam ih dostigao, ali ću ih ipak ignorisati da vidim koliko daleko mogu da doguram.’’

Telo nam šalje znake upozorenja kada preteramo, znake u vidu bola. Ali mi mislimo Biću dobro, i ignorišemo upozorenja sve dok se ne razbolimo toliko da ih više ne možemo ignorisati.

Nisam ponosna na ovo što ću sada reći, ali prvih dvadeset godina rada u službi sam se osećala fizički loše veoma često. Posećivala sam doktore i koristila sve vrste lekova i vitamina. Doktori su pokušavali da mi kažu da previše forsiram sebe, ali ja sam ih ignoisala. Nastavila sam da učestalo putujem, govorim, odlazim na sastanke i ubrzo sam potpuno iscrpela sebe.

Konačno sam shvatila da ne treba da ignorišem Božije uputstvo da treba da odvojimo vreme za odmor. Napravila sam promene i od tada se osećam bolje neko ikad.

Prestani da izbegavaš promene koje su neophodne. Ne čekaj da se nešto dogodi, kao što su nervni slom ili srčani problem. Napravi promene sada da bi živeo onako kako Bog želi da živiš.

Kada živiš na Božiji način, garantujem ti da ćeš otkriti potpuno novi nivo mira u tvom životu.


Početak molitve

Gospode, pokaži mi osetljiva područja u mom životu. Predajem ih tebi. Vodi me u Tvoj mir danas, da mogu da uživam u životu i služim ti u svim godinama što dolaze.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon