Suoči se sa istinom o sebi

Suoči se sa istinom o sebi

‘’ I nema stvorenja koje je pred njim skriveno, nego je sve golo i otkriveno pred očima Onoga kome polažemo račun.’’ Jevrejima 4:13

Neko me je jednom pitao kako živim slobodna od svoje surove prošlosti.

Moj odgovor je vrlo jednostavan: Bog mi je dao milosti i spremnosti da se suočim sa istinom o sebi.

Odrasla sam u ljutoj i nestabilnoj atmosferi. Zbog svoj brzog temperamenta, bila sam uznemirena većinu vremena. A zbog uznemirenosti sam odrasla u depresivnu, razočaranu i obeshrabrenu osobu. Poželela sam da imam bolji život, ali želja sama po sebi nije rešila ništa. Samo sam gubila vreme okrivljujući lošu porodičnu pozadini za svoje probleme.

Konačno, Bog mi je pomogao da shvatim: pošto nisam bila odgovorna za ono što mi se dogodilo i nisam mogla da promenim svoju prošlost, trebalo je da prestanem da želim i da preuzmem odgovornost za svoju budućnost. Trebalo je da prestanem da krivim druge ljude i svoje okolnosti. Kada sam to uradila, stavila svoje pouzdanje u Boga i verovala da će me On isceliti, tada sam se promenila. Sada imam mir i uživam u životu.

Možda si ti u sličnoj situaciji. Suočiti se sa istinom o sebi je zastrašujuće, ali ne moraš sam da prođeš kroz to. Sve tvoje mane su poznate Bogu, ako ga zamoliš da ti pokaže Njegovu perspektivu, pomoćiće ti da preuzmeš odgovornost i da živiš u miru. Danas, ne plaši se da se suočiš sa istinom o sebi, nego dopusti Bogu da te uvede u novo sutra.

Početak molitve:

Duše Sveti, potrebna mi je tvoja pomoć da se suočim sa istinom o sebi. Vreme je da prestanem da krivim svoje probleme i druge ljude. Pomozi mi da preuzmem odgovornost i da se promenim na bolje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon