Sveti Duh ti daje pobedu nad emocijama

‘’a ja ću moliti Oca i on će vam dati drugog pomagača, da bude sa vama doveka.’’’ Jovan 14:16

Naš neprijatelj broj jedan su naše emocije. Skloni smo da se vodimo time kako se osećamo, ali treba da razumemo da su emocije nestabilne i da se menjaju iz dana u dan. Treba da budemo oprezni i da ne sledimo svaku misao koja nam padne na pamet, jer naše misli i osećanja ne diktiraju istinu.

Na primer, mnogo ljudi je depresivno jer ne mogu da se suoče sa istinom, ali Sveti Duh je došao da nam otkrije istinu. Treba da se suočimo sa istinom i preuzmemo odgovornost za svoje postupke, a ne da pronalazimo izgovore za svoje probleme. Kada to učinimo i zamolimo Boga da nam pomogne, duh težine nas napušta, osećamo se lako i slobodno.

Možeš da pobediš svoje emocije tako što ćeš se predati Svetom Duhu i pokoravati istini koju ti On oktrikva. Isus nam ga je poslao da bude naš Utešitelj, Savetnik, Pomagač, onaj koji nas jača i da zauvek bude i ostane sa nama.

Hvala Bogu ne moramo da budemo razočarani, obeshrabreni, očajni ili depresnivni, Sveti Duh nam daje pobedu nad našim emocijama!

Poečetak molitve:

Sveti Duše, ne mogu sam da pobedim svoje emocije i ponašanje. Hvala ti što mi pomažeš i što mi daješ Tvoju moć i vodiš me do pobede.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon