Telo je slabo, ali ti ne moraš da budeš

Telo je slabo, ali ti ne moraš da budeš

”Bdite i molite se, da ne padnete u iskušenje. Duh je, doduše, voljan, ali je telo slabo.” Matej 26:41

Noć pre nego što je Isus razapet, okupio je svoje učenike u Getsemanskom vrtu i dao im je samo jedan zahtev: Bdite i molite se, da ne padnete u iskušenje. Duh je, doduše, voljan, ali je telo slabo. (Matej 26:41)

Sve što su učenici trebali da učine bilo je da ostanu budni i da se mole, ali oni su zaspali. Isus se, sa druge strane, molio i anđeo ga je ojačao u duhu, dajući mu snage da podnese krst. Učenici se nisu molili – zaspali su – i time dokazali da je telo zaista slabo.

Meni lično, ova priča dokazuje presudnu važnost molitve. Kao hrišćani, moramo da shvatimo da bez svakodnevne molitve i interakcije sa Bogom nemamo ništa.

Svi se u životu borimo sa telesnim slabostima, ali kada nam je molitva prioritet, Bog nas jača u duhu i dopušta nam da prevaziđemo ograničenja tela.

Na šta se danas oslanjaš za snagu? Na svoje telo? Ili doživljavaš moć koju nam je Bog milostivo daje kada dođemo k Njemu?

Početak molitve:

Bože, zahvaljujem ti za snagu koju mi daješ kad se molim. Znam da sam bez tebe slab, biram da svakog dana dolazim Tebi u molitvi, znajući da je tvoja snaga dovoljna za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon