Tvoja tri najbolja oružija

Tvoja tri najbolja oružija

‘’Iako živimo u telu, mi se ne borimo kako telo hoće. Jer, oružije našeg vojevanja nije telesno, nego božanski silno u razaranju utvrđenja.’’ Druga Korinćanima 10:3-4

Pažljivom strategijom i lukavom prevarom, Sotona pokušava da vodi rat protiv nas i drži nas u stanju poraza. Ali Bog nam je dao duhovno oružije da koristimo protiv njega. Evo tri glavna oružja koje možemo da koristimo u borbi protiv neprijatelja:

  1. Božija Reč: Primamo je kroz propoved, podučavanje, čitanje i lično proučavanje Biblije. Nastavi sa Reči sve dok ne postane otkrivenje nadahnuto Svetim Duhom.
  2. Slavljenje: Ovo pobeđuje neprijatelja brže i efikasnije od bilo kojeg drugog plana bitke, ali mora da bude istinsko, iz srca, a ne običan religiozni ritual.
  3. Molitva: molitva je odnos sa Bogom; to je razgovor sa Njim, traženje pomoći od Njega i pričanje o onome što vam je na srcu. Takođe znači biti smiren u Božijoj prisutnosti i slušati šta On govori našem srcu. Kako bismo imali dobar molitveni život, treba da razvijamo blizak i ličan odnos sa Ocem. Znaj da te On voli i želi da ti pomogne.

Rat se odvija, ali Bog se bori na tvojoj strain i dao ti je oružije koje ti je potrebno. Koristi ga protiv neprijatelja!

Početak molitve:

Gospode, hvala ti što si mi dao duhovno oružije koje mi je potrebno za borbu protiv neprijatelja. Uz Tvoju pomoć, znam da ću i danas pobediti u bici!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon