Upravljaj svojim emocijama

Upravljaj svojim emocijama

’’Gospod Bog tvoj, koji je usred tebe, silni, spašće te; radovaće ti se veoma, umiriće se u ljubavi svojoj, veseliće se tebe radi pjevajući.’’ Sofronije 3:17

Činjenica je da se svi borimo sa emocijama. Dokle god smo živi doživljavaćemo različite emocije i osećanja, i nikako ne smemo poricati njihovo postojanje ili se osećati krivim zbog njih.

Ipak, treba da naučimo da upravljamo svojim emocijama. To je mnogo lakše kada shvatimo da im ne možemo verovati. Zapravo, one mogu biti naš najveći neprijatelj. Sotona koristi naše emocije protiv nas kako bi nas sprečio da hodamo po Duhu.

Važno je da znamo da je Gospod naš Bog, koji živi u svakom od nas, moćan. Njegova moć u nama nam pomaže da nadvladamo emocije i budemo vođeni Njegovom nepromenljivom Rečju i Duhom umesto našim promenljivim emocijama i osećanjima.

Duhovna stabilnost i zrelost ne dolaze same od sebe. Treba da ih potražite svim svojim srcem i budete odlučni da ih dobijete. Kada vam emocionalna stabilnost postane prioritet, Bog je više nego voljan da vam pomogne da upravljate svojim emocijama.

Ohrabrujem te u tome danas. Uživaj u emocionalnoj stabilnosti, u radosnom i pobedničkom životu!

Početak molitve:

Bože, odlučujem da tražim emocionalnu stabilnost. Ne želim da budem kontrolisan sopstvenim emocijama već želim da naučim da pravilno upravljam njima. Hvala Ti što živiš u meni i pomažeš mi svojom snagom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon