Važno je završiti započeto

Važno je završiti započeto

‘’Ja Tebe proslavih na zemlji; završih posao koji si mi dao da radim.’’ —Jovan 17:4

Pre nekoliko godina sam pročitala stih koji me je naveo da zaplačem pred Bogom. U Jovanovom evanđelju 17:4, Isus kaže: ‘’Ja Tebe proslavih na zemlji; završih posao koji si mi dao da radim’’,

ovo govori da služenje Bogu znači završiti ono što nas je pozvao da uradimo.

Od kako sam pročitala ovaj stih, postalo mi je veoma važno ne samo da radim ono što me je Bog pozvao, već i da to završim do kraja.

Postoji mnogo ljudi koji započnu putovanje sa Bogom, ali ne i onih koji ga završe do kraja.

Apostol Pavle je rekao: ‘’Ali se nizašta ne brinem, niti marim za svoj život, nego da završim svoju službu koju primih od Gospoda Isusa…’’ (Dela apostolska 20:24)

Odlučila sam da završim go kraja Božiji poziv za mene i uživam u svakom minutu službe koju mi je dao! To je ono što i vama želim – da uživate u svakom danu svog života i završite službu koju vam je Bog dao.

Važno je znati da većina stvari zavisi od nas. Nije sve na Bogu, On je uradio Njegov deo posla, dao nam je sve što nam je potrebno u Hristu. Na nama je da nastavimo da učimo, rastemo i dopustimo Božijem Duhu da radi u nama.

Razmislite danas o stvarima koje vas je Bog pozvao da uradite i zapitajte se šta činite da završite ono što je Bog stavio pred vas.

Bog ima predivne planove za tebe, primi ih po veri i idi za njima svim svojim srcem. Danas obećaj sebi da ćeš svoju službu završiti silno. To je  odluka koju će Bog poštovati.


Početak molitve

Gospode, želim da jednog dana kažem da sam završio posao koji imaš za mene, kao što je Isus to rekao. Hvala ti što radiš u meni i daješ mi silu i snagu da živim za svrhu koju si mi dao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon