Veruj Božijem planu za tebe

Veruj Božijem planu za tebe

‘’Svoj put Gospodu prepusti, u njega se uzdaj i ovo će učiniti: učiniće da tvoja pravednost zasija kao svetlost, tvoja pravda kao sunce u podne.’’ Psalam 37:5-6

Možeš da pojednostaviš svoj život tako što ćeš naučiti da veruješ Bogu. Često ne dopuštamo sebi da verujemo. Možda je tvoje poverenje mnogo puta bilo iznevereno u prošlosti ili si jednistavno nezavisna osoba. Ako je tako, veoma je teško naučiti da veruješ Bogu.

Lako je naći se pod stresom i izgubiti se u pokušajima da živiš život po svom, to ne uspeva. Božiji plan je bolji od tvog. Osoba koja veruje Bogu zna da je Njegov put najbolji.

Poverenje se neće stvoriti, dogoditi preko noći, ono raste tako što preuzimamo korake vere i onda kada iskusimo Božiju vernost. Treba da se odupreš sumnji, strahu, nesigurnosti ili čak možda svojoj preteranoj nezavisnoti kako bi živeo život u potpunoj predanosti Bogu. Kada to učiniš, nećeš morati da se previše boriš da sve u tvom životu funkcioniše.

Verovanje Bogu donosi natprirodan odmor tvojoj duši i omogućuje ti da živiš jednostavno i slobodno, baš onako kako On želi da živiš. Čak i kada stvari nemaju smisla, veruj Bogu i doživi Njegovu slobodu i odmor.

Početak molitve:

Bože, Tvoji putevi su bolji od mojih i znam da me pouzdanje u sopstvenu snagu neće odvesti nikuda. Stavljam svoje pouzdanje u Tebe. Čak i onda kada meni nema smisla, biram da ti verujem, znajući da će Tvoji planovi biti ispunjeni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon