Videti sebe Božijim očima

Videti sebe Božijim očima

‘’Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu.’’ —Prva Jovanova 4:4

S čim god da se sada suočavaš i šta god da te dočeka u budućnosti, Bog ti je već unapred dao veru za to. Možda ti to tako ne izgleda i možda se ne osećaš kao da imaš sve što je potrebno da prevaziđeš te stvari, ali vera u Boga nije bazirana na našim osećanjima i okolnostima.

Neprijatelj bi voleo da misliš da nemaš nikakvu perspektivu u živou, da si preslab, siromašan itd. Ali Bog te vidi na drugačiji način, On te gleda očima ljubavi. Vidi te kroz ono ko si u Hristu – kroz ono što možeš da postaneš, kroz ono što je stavio u tebe – ne kako te drugi vide ili kako ti vidiš sebe.

Videti sebe onako kako te Bog te vidi vodi u život neverovatnih pobeda, ali zahteva veru. Nije dovoljno da čuješ da te Bog voli da bi počeo da sebe gledaš kao Božije dete – potrebno je da veruješ u to. Potrebna je vera da bi iskoračio i nadvladao izazove, a vera ne pomaže ukoliko ne znate kako da je oslobodite. Vera mora biti oslobođena da bi funkcionisala.

Ona se oslobađa kroz reči, ponašanje i, naravno, molitvu. Na nama je da delujemo.

Prva Jovanova 4:4 je deo Pisma koji hrišćani često citiraju, i skoro uvek kada pročitam ovaj stih u crkvi ili na konferencijama, svi tapšu uz ovacije. Ali koliko ljudi zatista veruje da je onaj koji je u nama veći od onoga koji je u svetu?

Istina je da je Onaj koji je u tebi veći i da te On voli. Zato podigni svoju veru i pogledaj na sebe na način na koji te Bog vidi. Nije važno kako naprijatelj želi da vidiš sebe ili kako stvari izgledaju – naša vera pobeđuje kroz Onoga koji je u nama!


Početak molitve

Gospode, verujem da živiš u meni i da si mi dao silu da pobeđujem. Kao tvoje dete, delovaću u veri koju mi daješ svaki dan i time nadvladati svaku prepreku koja mi se nađe na putu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon