Više protivljenja, više mogućnosti

Više protivljenja, više mogućnosti

’’..jer su mi se otvorila velika i za rad povoljna vrata, a protivnika je mnogo.’’ Prva Korinćanima 16:9

Svaki put kada Bog stavi novu ideju u naše srce ili nam da novi san, viziju ili izazov za naš život, neprijatelj će biti tu da nam se suprotstavi.

Bog nas neprestano poziva na više nivoe. Neki izgledaju veliko i važno, drugi malo i beznačajno. U svim slučajevima, kada dosegnemo novi nivo sa Bogom, suočićemo se sa protivljenjem našeg neprijatelja, đavola.

Uz protivljenje, međutim, dolaze i mogućnosti. Bog je uvek sa nama i ne treba da se plašimo. Neke stvari nam se mogu učiniti velikim, ali sa Bogom ništa nije nemoguće. Njega ništa ne iznenađuje i ne plaši, sa Njim možemo prevazići svaki izazov koji je postavljen pred nama.

Ukoliko si odlučan da dosegneš nove nivoe na koje te Bog poziva, onda nemoj odustati zbog protivljenja. Umesto toga, shvati da što su veća protivljenja, veće su i mogućnosti pred tobom. Budi hrabar i crpi hrabrost od Svetog Duha, jer je On uvek sa nama.

Početak molitve:

Bože, ne dozvoli mi da posustanem pred protivljenjem. Znam da imaš velike planove za mene i da velika protivljenja znače još veče mogućnosti. Verujem ti i znam da me možeš odvesti na nove nivoe vere, služeći drugima kroz Tvoju ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon