Visoka cena niskog života

Visoka cena niskog života

‘’Šta vredi čoveku ako dobije ceo svet, a svom životu naudi? Šta čovek može dati u zamenu za svoj život?’’ Matej 16:26

Sotona nas iskušava da živimo ’’niskim’’ životom, ali Bog nas poziva da osvajamo visine. Jedna od najgorih stvari koje možemo da učinimo jeste da postanemo u potpunosti zadovoljni, misleći da je ono što trenutno imamo najbolje što možemo da ostvarimo. Način razmišljanja sa niskim očekivanjima nas sputava jer Bog može preko nas da učini samo onoliko koliko mi verujemo da može.

Pazi da duhovno ne zapneš na ’’okej mesto’’. Ne želim da budem prosečna jer ne služim prosečnom Bogu. Bog je Bog izvrsnosti, i želim da sledim Njegov primer. I kao što pismo kaže, možemo da zadobijemo sve što nam svet nudi ali da na kraju izgubimo blagosloven živoz koji On ima za nas.

Nisak žvot ima cenu. Ništa nije vredno odreći se predivnog, mirnog, radosnog, pravednog i svetog života koji imamo u Hristu ovde na zemlji. Ako provodiš svoj život odupirući se Božijoj volji živeći svoj put, živiš niskim životom.

Bog želi da budeš blagosloven, ali ne želi da to pokušavaš da obezbediš sam za sebe. Ne želi da stavljaš stvari ispred Njega. Zapamti da kada prvo tražimo Boga i Njegovo kraljevstvo, svi Njegovi blagoslovi koje ima na raspolaganju za nas će doći. I to se zove život na visinama!

Početak molitve:

Gospode, ne želim da živim niskim životom. Pomozi mi da se fokusiram na Tebe kako bih mogao da živim život na visinama.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon