Zahvalan usred patnje

Zahvalan usred patnje

‘’U svakoj prilici zahvaljujte, jer je to Božija volja za vas u Isusu Hristu.’’ Prva Solunjanima 5:8

Biblija nas ohrabruje da uvek budemo zahvalni. To je lako kada nam Bog odgovara na molitve i izbavlja nas od problema. Ali nije uvek lako kada stvari krenu po zlu. Kako možemo da ostanemo zahvalni usred patnje?

Ima dva koraka koja treba da napravimo. Prvi je da slavimo Boga bez obzira šta se dešava u našem životu. Drugim rečima rečeno, usred naših muka i teškoća možemo se radovati zbog Božije nepromenljive ljubavi i vernosti prema nama i zbog svih stvari koje su dobre u našem životu.

Drugi korak je da se zapitamo: ‘’Bože, šta mogu da naučim iz ovoga? Šta želiš da me naučiš da bih ti bio bliži i više se radovao Tvojoj dobroti?’’ To nisu laka pitanja, a odgovore je često teško čuti.

Ponekad shvatimo važne lekcije u svom životu tek kada prođemo kroz teška vremena. Hvala Bogu što će nas teška vremena odvesti do boljih stvari. Usred patnje, zahvali Bogu i veruj mu da će te voditi do boljih stvari.

Početak molitve:

Bože, zahvalan sam za tvoju ljubav i prisutnost. Oprosti mi za gunđanje kad stvari krenu po zlu i podseti me koliko ima dobrih stvari u mom životu. Želim da se uvek radujem u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon