Zaštitni znak pravog hrišćanina

Zaštitni znak pravog hrišćanina

’’Među sobom budite složni. Ne idite za onim što je visoko, nego neka vas privlači ono što je ponizno. Ne budite uobraženi.’’ Rimljanima 12:16

Jedan od najvažnijih aspekata ljubavi je nesebičnost, koja je u Rimljanima 12:16 okarakterisana kao spremnost da se prilagodi potrebama i željama drugih.

Ljudi koji su razumeli značenje ovih stihova i usvojili ih u svom životu, naučili su šta znači biti sveden na ljubav. Oni nisu sebični, naučili su da se prilagođavaju drugima.

Sa druge strane, ljudima koji imaju visoko mišljenje o sebi je teško da se prilagode drugima, oni druge ljude vide kao male i nevažne, očekuju da će se drugi prilagoditi njima ili u suprotnom postaju ljuti i uznemireni.

U koju grupu ti spadaš? Ja sam nekada bila sebična, ali sada iz iskustva mogu da kažem da nesebičan način života donosi mnogo više zadovoljstva.

Zaštitini znak pravog hrišćanina je sposobnost da se prilagodi drugima. Hoćeš li se danas nesebično prilagoditi nekom?

Početak molitve:

Bože, pokaži mi kako da se svakodnevno sa ljubavlju prilagođavam drugima. Želim da budem nesebičan. Pokaži mi na koji način da Tvojom ljubavlju doprem do drugih ljudi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon