Želeti Boga više od Njegovih blagoslova

Želeti Boga više od Njegovih blagoslova

’’Ne budite srebroljupci; budite zadovoljni onim što imate. Jer On reče: Neću te ostaviti, niti ću od tebe odstupiti.’’ Jevrejima 13:5

Koliko nas stvarno može reći: ’’Nisam ljubomoran ni na koga, niti zavidim drugima na onome što imaju. Ako im je Bog to dao, želim im da uživaju u tome’’?

Božija Reč kaže: Ne budite srebroljupci; budite zadovoljni onim što imate. (Jevrejima 13:5) Verujem da nas Bog testira da bi video da li živimo po ovom stihu.

Dogodiće se da ispred nas postavi nekoga koji ima upravo ono što mi želimo – da bi video kako ćemo se ponašati. Sve dok ne položimo test zvani ’’Srećan sam zbog tebe jer si blagosloven’’, nikada nećemo imati više od onoga što sada imamo.

Ukoliko ste nešto tražili od Boga i On vam još uvek to nije dao, znajte da vas Bog ne drži na čekanju. On jednostavno želi da se oslobodite ljubomore i da Njega učinite glavnim prioritetom.

Bog želi da napredujemo u svakom pogledu, želi da ljudi vide Njegovu dobrotu i kako se On brine za nas. Ali moramo više voleti Boga nego što želimo Njegove blagoslove.

Početak molitve:

Bože, želim da mi ukažeš na oblasti mog života u kojima sam se predao ljubomori i pohlepi. Pomozi mi da preuredim svoje prioritete. Želim Te više od Tvojih blagoslova.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon