Živeti bez svađe

Živeti bez svađe

‘’Početak svađe je kao da provali voda; zato popusti pre nego što izbije kavga.’’ Poslovice 17:14

Razdor je jedno od glavnih oružija koje neprijatelj koristi protiv hrišćana. Verujem da postoje tri stvari koje nas čine podložnim duhu svađe.

  1. Naša usta: Pogrešne reči izgovorene u pogrešno vreme svakako mogu da pokrenu vatru. Što više pogrešnih reči izgovorimo, vatra postaje veća. Jedan od načina da zaustavimo požar je da uklonimo gorivo.
  2. Naš ponos: Iako nas pogrešne reči mogu navesti na svađu, ponosno srce je to koje odbija da ćuti i ima mir. Ponos zahteva da naša reč bude poslednja, a Reč govori da nas to vodi do uništenja (vidi Poslovice 16:18).
  3. Naše mišljenje: Često dolazimo u sukob sa drugima kada pokušavamo da ih ubedimo u svoje mišljenje. Kada uvidimo da imamo još mnogo da učimo i prestanemo da govorimo svoje mišljenje kada to nije potrebno, tada stičemo znanje koje nam treba.

Neprijatelj će uvek pokušavati da nas inficira svađom. Donesi odluku da ćeš služiti Bogu i drugima tako što ćeš se odupreti svađama i težiti miru, jedinstvu i razumevanju.

Početak molitve:

Duše Sveti, pomozi mi da budem oprezan od svađa. Predajem ti svoje reči i misli. Želim da živim u odnosima sa ljudima u kojima nema svađa.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon