Živeti u miru sa svima

Živeti u miru sa svima

‘’Ako je moguće – koliko od vas zavisi – živite u miru sa svim ljudima.’’ Rimljanima 12:18

Važna lekcija koju sam naučila je ’’saviću se ali se neću slomiti’’. Biblija nam kaže da se lako prilagođavamo ljudima. I, ako je moguće, koliko kod da je do nas, da živimo u miru sa svima (Rimljanima 12:16,18).

Pre nego što mi je Božija Reč postala prioritet u životu i pre nego što sam odlučila da živim poslušan život, živela sam po svom. Nisam bila prilagodljiva; želela sam da se drugi prilagode meni. To je, naravno, dovelo do mnogo svađa i stresa.

Sada sam naučila da se ‘’savijam’’. Nije uvek lako podneti i raditi stvari drugačije od onoga što si planirao, ali je svakako lakše nego biti uznemiren i osećati se jadno.

Ako želiš da imaš mir u svojim odnosima, budi spreman da budeš fleksibilan. Teranje po svom će samo povrediti i tebe i ljude oko tebe. Ali ako primiš Pavlovo ohrabrenje da živiš u miru sa svima, Sveti Duh će ispuniti tvoje odnose sa drugima mirom i radošću.

Početak molitve:

Sveti Duše, pomozi mi da se prilagođavam ljudima. Želim Tvom mir u svojim odnosima, zato danas biram da budem fleksibilan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon