Život se neće promeniti dok se misli ne promene

Život se neće promeniti dok se misli ne promene

’’Na kraju, braćo, što god je istinito, što god je plemenito, što god je pravedno, što god je čisto, što god je lepo, što god je na dobrom glasu – ako je neka vrlina ili pohvala – na to mislite.’’ Filipljanima 4:8

Mnogo godina sam bila nesrećna jer čim bih se ujutru probudila počela bih ra zamišljam o negativnim, tužnim i depresivnim stvarima. Sada zaista mogu reći da sam u potpunosti zadovoljna jer mi je Sveti Duh pomogao da naučim kako da koristim Hristov um koji je u meni.

Možda si i ti, poput mene, proveo mnogo godina razmišljajući o negativnim stvarima. Dobra vest je da se to, uz Božiju pomoć, može danas promeniti.

Ako se boriš sa negativnim načinom razmišljanja, važno je da se uhvatiš u koštac sa činjenicom da ti se život neće promeniti dok ne promeniš svoje razmišljanje. Obnovljen um je od vitalnog značaja za promenu.

Biblija nam mnogo toga govori o kojim stvarima bismo trebali da razmišljamo. Filipljanima 4:8 nam govori da razmišljamo o stvarima koje nas izgrađuju, a ne koje nas ruše.

Želim da te izazovem danas. Umesto što ćeš čim se ujutru probudiš prvo pomisliti na nešto negativno, izaberi pozitivnu istinu iz Svetog Pisma i fokusraj se na nju svako jutro dok se budiš.

Neka Božija Reč raste u tebi i preobražava tvoj um. Usmeri svoj um na dobre stavri i uživaj u promenama koje to donosi.

Početak molitve:

Bože, spreman sam da se promenim i živim sa Hristovim umom. Pomozi mi da mislim na ono što je istinito, časno, ljubazno, milostivo – na sve što dolazi od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon