Бог пропонує життя

Бог пропонує життя

…Життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя… —Второзаконня 30:19

У Євангелії від Івана 16:8 Ісус сказав, що Святий Дух “докорить світові за гріх і сповістить про праведність”. Мова не йшла про те, що Він має принести із Собою осудження. Ісус лише сказав, що Святий Дух “виявить гріх і про правду… сповістить”.

Святий Дух відкриває нам як наслідки гріха, так і наслідки праведності, щоб люди розуміли, яку з цих двох доріг краще обрати. Він чітко вказує на відмінності між правдою й кривдою, між благословеннями й прокляттями, між життям і смертю, щоб люди навчилися просити Бога про допомогу їм обрати життя.

Свідомо обираючи гріх, люди прирікають себе на завідомо нещасне й жалюгідне життя. Час від часу я стикаюся з давно знайомими людьми, яких не бачила багато років поспіль. Деякі з них не живуть для Бога, і тому обране ними складне й сповнене неприємностей життя дається взнаки. Дуже легко помітити наслідки неправильних, немудрих, жахливих рішень, які вони раз за разом приймають, бо гріх залишає свої відбитки на їхньому житті. Відтак ці люди й самі зазвичай здаються сумними, навіть виглядають старшими, ніж є насправді. Вони нещасні, похмурі й невдоволені життям; їхнє серце часто сповнене гіркоти, бо життя не було таким, як їм хотілося б і про яке вони мріяли. Однак їм дуже важко усвідомити, що їхнє життя — це безпосередній результат їхніх неправильних рішень.

Наслідки гріха завжди рано чи пізно стають добре видимими. Межа між тими, хто любить Бога й служить Йому, і тими, хто цього не робить, з часом стає чіткою й краще помітною. Господь благає нас приймати правильні рішення, бо це приведе до життя, яким ми зможемо насолоджуватися. Перед кожним із нас лежать два шляхи: широка дорога, що веде до гріха й смерті, і вузька, що веде до життя (див. Матвій 7:13–14). Тому настійно раджу вам обрати сьогодні життя, і зробити це раз і назавжди.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Правильні рішення ведуть до доброго життя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon