Бог сильно любить нас і тому змінює

Бог сильно любить нас і тому змінює

І хто з нетерпінням очікує день Його приходу? Чи хто встоїть у Його появі? Тому що Він увійде, як вогонь горнила і як мило тих, що перуть. —Малахія 3:2, УТТ

Бог використовує Свій очищуючий вогонь, аби змінити нас і перетворити на людей, якими Він нас бачить. Я добре усвідомлюю, що змінюватися — не завжди легко. Дарма, що я вивчаю Боже Слово впродовж більше тридцяти років, мені все одно доводиться працювати над багатьма сферами свого життя, дозволяючи Богові певним чином змінювати мене. Отож я й досі ще не там, де маю бути, проте, слава богу, вже й не там, де була колись.

Зазначу, інколи ми стаємо впертими або не хочемо розкаятися у власних гріховних учинках. Тоді Божий очищуючий вогонь усе одно приходить у наше життя для викриття дій, які потрібно змінити. Стосовно ж Божої любові, то вона стає ще впертішою й наполегливішою. Дозвольте пояснити, що я маю на увазі. Нам відомо: Бог є любов’ю. На додачу Він любить нас до нестями й не має жодного наміру віддавати комусь або чомусь місце, що по праву належить Йому. Відтак Господь, Який є любов’ю, стає достатньо ревнивим і впертим — Він намагається співпрацювати з нами, допоки не доб’ється Свого. Любов (тобто Сам Бог) показуватиме нам те, чого не хочемо бачити, аби допомогти стати тими, ким насправді маємо бути.

Вогонь пожирає всі домішки, залишаючи в нашому житті тільки те, що здатне його витримати, задля Божої слави. Відтак за всі ці роки більшість минулих звичок і колишніх рис старої Джойс Майєр згоріла в очищуючому Божому вогні. Повірте, не завжди мені було легко, проте це завжди було того варте.

Божий очищуючий вогонь може прийти у ваше життя в кілька різних способів. Можливо, у серці ви відчуєте бажання припинити щось робити, натомість взявшись за якусь іншу справу; можливо, ви відчуєте докори сумління, коли Бог до вас звертатиметься через Своє Слово; або, можливо, отримаєте у своєму дусі слово безпосередньо від Його Духа. Незалежно від того, як це станеться, Бог обов’язково принесе Свій очищуючий вогонь у ваше життя. Відчувши його, не чиніть йому опору. Натомість краще вам довіритися Богові й дозволити Його вогню здійснити у вашому житті роботу, для якої Бог послав його у ваше життя.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Господь змінює вас щодня, і ваша сьогоднішня версія, без сумніву, краща за вчорашню.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon