Будьте готові змінюватися

Будьте готові змінюватися

Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє… – Второзаконня 30:19

Я почала палити у віці дев’яти років. Мені це було до вподоби, адже допомагало розслабитися. Саме тому я довго не хотіла кидати цю шкідливу звичку. Коли я зрештою збагнула, що варто покінчити з цим, мене спинила інша думка: я почну набирати зайву вагу. Роками це було моїм найголовнішим виправданням. Потім, все ж прийнявши остаточне рішення позбавитися цієї звички, я опинилася у круговерті: то кидала палити, то знову починала, то кидала, то починала… Та я збагнула, що дійшла краю, коли так жадала викурити цигарку, що крадькома виходила з церкви під час служіння, йшла до свого авто, лягала на задньому кріслі і починала палити. Саме тоді я усвідомила, що мушу щось змінити.

У житті, перш ніж ми будемо готові до змін, має настати переломний момент. Прикладом, стається серцевий напад ― і людина починає правильно харчуватися. Та зовсім неправильно чекати переломної миті. Можна просто зціпити зуби і процідити: «З мене досить. Мені це остогиділо».

За Біблією, ми можемо обрати життя. Бог уже дав нам підтримку і здатність змінюватися, та мусимо бути готові до цього, інакше переломний момент у нашому житті настане досить швидко й несподівано. З огляду на це, набагато легше одразу обрати життя, допоки не опинилися на роздоріжжі. Не бійтеся тимчасових незручностей.

Зрештою я позбавилася цієї шкідливої звички і кинула палити, хоча було нелегко. Та мені не слід було робити це самотужки. Якщо ви не вірите у свою готовність до змін, то просто дайте Богові вам посприяти: «Допоможи мені, допоможи мені, допоможи».

З Божою допомогою і за наявності з вашого боку бажання обрати життя, ви можете по-справжньому, раз і назавжди змінити власне життя на краще.


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, Ти дав мені свободу вибору, і я обираю життя! Я знаю, що змінюватися завжди важко, та я благаю, допоможи мені. Я впевнений, що з Твоєю допомогою та за умови моєї готовності змінюватися, я зможу здолати будь-які перешкоди.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon