Будьте наслідувачами Бога

Будьте наслідувачами Бога

Отже, будьте наслідувачами Богові, (копіюйте Його й наслідуйте Його приклад), як улюблені діти (наслідують приклад свого батька). – До Ефесян 5:1, АМР

Християнське життя ― це дещо більше за щотижневі походи у церкву. Ми повинні виробляти в собі Божий характер, щоб інші люди бачили, як Ісус на ділі виконує Свою роботу в нашому житті, і через нас у житті інших.

У Посланні до Ефесян 5:1 сказано, що ми маємо бути наслідувачами Бога. На жаль, промовити це набагато легше, ніж втілити у життя. Досить часто наші вчинки зовсім не відображають характеру Бога. Тому нам так легко розчаруватися і почати себе картати, коли несподівано оступаємося і падаємо. Та Бога не турбує наша недосконалість. Він усвідомлює, що ми ― лише люди. І понад наші сили ― абсолютно досконало почати відображати Його характер. Та все ж Він прагне, щоб ми продовжували в цьому зростати. Наше життя не має бути кволим, нам потрібно рухатися і зростати у вірі. Бо який сенс у такому житті? Ми повинні бути спроможними коли-не-коли та озиратися на своє життя і бачити певні зміни, що відбулися останнім часом.

Раніше я була фарисеєм. Я вважаю, що, живши за часів Ісуса, я змогла б стати головною серед них. Я добре розуміла, як бути «побожною» людиною, та нічого не робила для справжнього «наслідування» Бога. Тож якось одного дня Бог змусив мене спитати у самої себе: «Як я дію для того, щоб більше бути схожою на Бога? Чи я взагалі комусь допомагаю? Чи насправді я так поводжуся, щоб Бог зробив моє власне життя кращим?»

Подібні питання дуже корисні для нас, адже завдяки ним, ми опиняємося у найкращому життєвому положенні, що дає нам прекрасну можливість рухатися вперед і ставати більш схожими на Христа. Однак, хочу застерегти вас: почавши так жити, не потрапте у пастку перфекціонізму й самоосуду. Ми всі припускаємося помилок, та надзвичайно важливо бути готовими щоденно рухатися вперед, стаючи більш схожими на Бога.


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, дякую Тобі за те, що бачиш мої помилки і, навіть незважаючи на це, все одно любиш мене і допомагаєш вести благочестиве життя. Я не розчаровуватимуся через свої помилки, але й не зоставатимуся колишнім. Я хочу йти за Тобою і з кожним днем все більше й більше наслідувати Тебе.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon