Будьте непохитні, як твердо вкорінене дерево

Будьте непохитні, як твердо вкорінене дерево

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

І він буде, як дерево, над водним потоком (твердо вкорінине) посаджене, що родить свій плід своєчасно, і що листя не в’яне його, і все, що він чинить, щаститься йому (він стає зрілим)! – Псалом 1:3, АМР

Непохитність є чимсь таким, що нам усім варто було б мати у своєму житті. У книзі Єремії 17:8 і Псалмі 1:3, читаємо настанову бути схожими на дерево, що міцно вкоренилося там, де було посаджене. У Першому посланні Петра 5:8 сказано, що ми повинні бути врівноваженими й стриманими (тобто непохитними), щоб не дозволити сатані нас пожерти. Для вдалого протистояння йому нам потрібно бути вкоріненими й посадженими, сильними й непохитними, а також сповненими рішучості в Христі.

Ісус — то є найкращий ґрунт, в якому можемо вкоренитися. На Христа можна покластися, адже Він повіки лишається стійким, твердим і непохитним. Він Той же вчора, сьогодні й завжди: незмінний, відданий, вірний Своєму Слову й зрілий. У Його вчинках не буває, щоб зараз Він поводився таким чином, а наступного разу — зовсім по-іншому. Ісус не міняється в залежності від обставин. Отже, вкорінені в Ньому, ви також не повинні відрізнятися мінливою поведінкою.

Бог прагне дати нам силу й здатність лишатися спокійними, попри будь-які незгоди й напасті. Він воліє бачити нас стійкими й непохитними, наче міцно вкорінені дерева. Однак нам доведеться обирати, де саме хочемо бути насаджені. Чи бажаєте ви бути вкорінені у світі? А може, у власних емоціях? Чи можливо, у своїх обставинах? Або ж у своєму минулому? Чи прагнете ви вже сьогодні бути насадженими й почати вкорінюватися в Христі? Благаю вас, довіртеся Йому. Христова стійкість і непохитність може вже сьогодні належати вам.

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, я прагну бути міцно вкоріненим у Тобі. Ти ніколи не змінюєшся, тож я впевнений, що можу на Тебе покластися, й тоді Ти зробиш мене стійким і непохитним у будь-якій ситуації.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon