Ви ніколи не будете самотні

Ви ніколи не будете самотні

А Ісус, повний Духа Святого, вернувсь з-над Йордану, і (тоді Святий) Дух на пустиню Його попровадив. Сорок днів там диявол Його спокушав, (випробовував і старанно перевіряв). —Лука 4:1–2, АМР

У наведеному вище уривку зі Святого Письма можемо прочитати, що одразу після того, як Ісус хрестився Святим Духом, Останній повів Його в пустелю, де протягом сорока днів і ночей Його спокушав диявол. Мабуть, для Ісуса це був дуже непростий досвід, але Він негайно прислухався до спонукань Святого Духа й підкорився Йому. Ісус довірився Святому Духові, усвідомлюючи, що навіть труднощі, з якими Йому доведеться зіткнутися, сприятимуть Йому на добро. Так після завершення сорокаденної спокуси в пустелі Ісус розпочав Своє земне служіння, як сказано в Євангелії від Луки 4:14: “А Ісус у силі (Святого) Духа повернувся до Галілеї, і чутка про Нього рознеслась по всій тій країні”. Ісус був готовий слідувати за спонуканнями Святого Духа не тільки тоді, коли Той вів Його до влади й популярності; Йому також довелося йти за Ним у важкі часи, часи спокус і випробувань.

Наша покора Богові у важкі часи сприяє виробленню в нас благочестивого характеру. Ісус дав нам приклад для наслідування. Коли ми в скрутні часи прислухаємося до керівництва Святого Духа, це робить нас вірними, рішучими й сильними — адже саме ці якості Бог прагне в нас бачити. Господь дав нам Святого Духа, щоб Той допоміг нам виконати Його план для нашого життя. Ми стикаємося з труднощами не просто так — вони потрібні нам, щоб виробити характер, необхідний для втілення Божого плану в нашому житті. Мусимо завжди пам’ятати, що ніколи не будемо самотні — ні у важкі часи, ні в часи благословень. Святий Дух завсіди з нами; Він постійно нам допомагає, і Його шляхи, без усякого сумніву, кращі за наші.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Не бійтеся труднощів, адже завдяки ним ви врешті-решт станете сильніші.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon