Відзнака справжнього християнина

Відзнака справжнього християнина

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Думайте між собою однаково; (живіть у гармонії одне з одним;) не величайтеся, (не будьте снобами і не вважайте себе кращими за інших,) але наслідуйте слухняних; не вважайте себе за (надто) мудрих! – До Римлян 12:16, АМР

Один із найголовніших аспектів любові — відсутність егоїзму — часто проявляється, якщо вірити Посланню до Римлян 12:16, у вигляді готовності пристосуватися до нужд і бажань інших людей. Ті, хто усвідомив справжнє значення цього уривку зі Святого Письма і навчився застосовувати його у своєму житті, знають, як демонструвати любов до інших за допомогою смирення. Ці люди абсолютно не егоїстичні і навчилися пристосовуватися до особливостей оточуючих. Однак, тим, хто вважає себе кращими за всіх інших, дуже важко прийняти думку, що всі люди різні, і до них треба призвичаїтися. Роздута думка людей про самих себе змушує їх ставитися до оточуючих, наче до «маленьких» і «неважливих» людей. Через свій егоїзм вони очікують, що всі інші будуть пристосовуватися до них, тоді як самі вони зазвичай не спроможні на дружні стосунки без внутрішньої напруги або незручності.

А до якої категорії людей ви себе можете віднести? Раніше я була страшною егоїсткою, та зараз можу стверджувати, спираючись на власний досвід, що вести неегоїстичне життя набагато приємніше.

Отже, на завершення скажу, що здатність призвичаюватися до інших — це головна відзнака справжнього християнина. То чи готові ви вже сьогодні безкорисливо прилаштуватися до чиїхось нужд чи бажань?

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, показуй мені щодня, як завдяки Твоїй любові пристосовуватися до інших людей. Я не хочу бути егоїстом, натомість прагну навчитися призвичаюватися до нужд інших, коли тільки маю таку можливість. Відкрий мені, як досягати оточуючих за допомогою Твоєї любові!

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon