Дар пророкування

Дар пророкування

…А іншому (дається дар) пророкування, (тобто тлумачення Божої волі і Його задумів)… —1 до Коринтян 12:10, АМР

Можна сказати, що людина по-справжньому рухається в дарі пророцтва, коли отримує чітке послання від Бога для іншої людини, групи людей або стосовно конкретної ситуації і здатна його достовірно передати. Іноді пророцтво може бути надто загальним, а іноді, навпаки, — досить чітким і конкретним. Воно може бути переданим через заздалегідь підготовлену проповідь або послання, чи прийти до людини раптово у вигляді надприродного Божественного одкровення.

Варто зазначити, що, хоча дар пророкування і є вкрай важливим для Тіла Христового, та, на жаль, люди нерідко ним зловживають, створюючи таким чином суцільний безлад. Звичайно, навіть у наші дні є справжні пророки, але слід наголости на існуванні багатьох лжепророків. Окрім того, є люди, які намагаються передати так зване «слово від Бога», навіть не здогадуючись про шкоду, що завдають співрозмовнику, керуючись власним розумінням, волею чи емоціями замість Божого Духу.

Ціль і мета справжнього пророцтва полягає в тому, щоб “говорити людям на збудування, аби сприяти їхньому духовному росту, і на умовлення, і на розраду” (див. 1 до Коринтян 14:3). Усі дари Святого Духа призначені для того, щоб нести добро й розраду. Окрім цього, разом зі справжнім пророцтвом у наше серце завжди приходитиме мир. Відтак воно “осідатиме” в нашому серці й дусі як слово від Бога; до того ж пророцтво стане підтвердженням того, що ми вже й так відчуваємо у своєму серці, навіть якщо раніше було важко сформулювати це відчуття. Отже, всі ці критерії допоможуть нам визначити, є пророцтво достеменним чи ні. Звісно, реально перевірити достеменність будь-якого пророцтва можна, спираючись на його здійснення. Тож не забувайте: справжнє пророцтво неодмінно справджується. Адже люди, що володіють цим даром, — насправді, не єдині, хто здатен чути Божий голос. Ви й самі маєте здатність і законне право почути його. Тому, перш ніж приймати будь-яке пророцтво, завжди випробовуйте дух, що стоїть за ним. І на додачу ніколи не забувайте питати себе, чи знаходить воно відгук у вашому серці (див. 1 Івана 4:1).


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Чуючи пораду від людей, які запевняють, що вона від Бога, спершу переконайтеся, що вона погоджується з Божим Словом і знаходить відгук у вашому серці.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon