Ми можемо щось змінити

Ми можемо щось змінити

І відвернув Господь зло, про яке говорив, щоб зробити Своєму народові. —Вихід 32:14

Чи знаєте ви, що за допомогою молитви можна змусити Бога передумати? Якщо хтось просто вирішить поговорити з Господом і прислухатися до Його слів, то Він може змінити Свою точку зору стосовно чогось, Ним запланованого.

Мойсей, пішовши на гору Синай для отримання від Бога Десяти Заповідей, був відсутній довше, ніж люди сподівалися. Воно й не дивина, що допоки лідера не було поруч, вони забули Господа, повернулися до своїх тілесних пожадань, вирішили розплавити всі свої коштовності, зробили золоте теля й почали йому вклонятися. Там на горі Бог звернувся до Мойсея і, по суті, сказав йому: “Краще повертайся якомога скоріше до цього народу, бо він потрапив у велику халепу. Я дуже на нього розгнівався”. (Слава Богу, у Псалмі 29:6 написано, що Його гнів триває лише на мить, але Його милосердя вічне!)

Тож Мойсей почав заступатися за народ, бо дуже любив його. Попри те, що Бог уже сказав Мойсеєві: “Відійди від Мене, бо цей народ твердошиїй і впертий” (див. Вихід 32:9–10), той не відступився, адже був неготовий прийняти такий результат. Чоловік любив людей, а також знав Божу природу і Його характер. На додачу до цього він усвідомлював, що насправді Бог любить людей і не хоче, аби вони загинули. Отже, Мойсей попрохав Бога передумати (див. Вихід 32:12), і, як сказано в наведеному вище вірші, Бог дослухався до його прохання — так і зробив. Виходить, що ми дійсно можемо змінити щось завдяки своїй молитві!


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Коли ви молитеся, Бог чує вашу молитву й відповідає вам!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon