Моліться за Словом

Моліться за Словом

Навіки, о Господи, слово Твоє в небесах пробуває(й стоїть так міцно, як самі ті небеса). —Псалом 118:89, АМР

Вірю, вам уже добре відомо, що Бог звертається до нас через Своє Слово. Ми ж, у свою чергу, молячись згідно з Божим Словом, можемо промовляти Його слова, таким чином повертаючи їх Йому. Можливо, ніколи раніше ви не чули фразу “моліться згідно з Божим Словом”, і тому цікавитеся, як саме це треба робити. Як на мене, молитва, що погоджується з Божим Словом, або “відповідає Писанню”, як говорять деякі люди, — це найпростіша форма молитви, доступна вам як віруючій людині. Отож для такої молитви достатньо просто прочитати або навіть вивчити напам’ять кілька уривків із Біблії. Далі, під час молитви застосовуйте їх як до свого, так і до життя інших людей, як щось незвичайне й особливе. Як на мене, найліпший спосіб робити це якнайкраще — це завжди додавати до кожного уривку зі Святого Письма, який використовуєте під час молитви, таку фразу: “Боже, Твоє Слово каже, що [тут вставте уривок зі Святого Письма], і я вірю в це”.

Якщо вам під час молитви захотілося використати уривок із книги Єремії 31:3, то ви могли б так сказати: “Боже, Твоє Слово каже, що Ти полюбив мене вічною любов’ю й наблизив до Себе Своєю милістю. Дякую Тобі за те, що так сильно мене любиш і так милостиво наближаєш до Себе. Допоможи мені, Господи, завжди пам’ятати про Твою безмежну любов по відношенню до мене”. Молись ви, спираючись на цей самий уривок, про свою подругу, якій останнім часом було важко повірити в реальну Божу любов до неї, і могли б сказати так: “Боже, Твоє Слово каже, що Ти полюбив мою подругу вічною любов’ю і наблизив її до Себе Своєю милістю. Боже, Ти знаєш, що останнім часом їй було дуже важко повірити у Твою любов, тому я прошу: допоможи їй відкинути свої емоції й пізнати істину, що міститься в цій обітниці”.

Божі обітниці стосуються вас; але також вони мають відношення до кожної віруючої людини — і Богові дуже подобається, коли ми знаємо Його Слово й молимося згідно з ним.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Бог любить вас такими, як ви є, водночас допомагаючи стати такими, якими вас бачить.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon