Навчіться керуватися прозорливістю

Навчіться керуватися прозорливістю

Якщо до розсудку (й прозорливості) ти кликати будеш, до розуму кликатимеш своїм голосом… тоді зрозумієш страх Господній, і знайдеш ти Богопізнання. —Приповісті 2:3–5, АМР

Прозорливість — це щось таке, що може у нас з’явитися з часом, якщо постійно наближатимемося до Бога. Вона дає нам змогу зазирнути за завісу й побачити справжню природу речей. Деякі ситуації не завжди є такими, як видаються на перший погляд, тож прозорливість — це надзвичайно цінний дар. Маючи прозорливий розум і серце, ми зможемо уникнути багатьох проблем і неприємностей. Отож раджу вам регулярно молитися й прохати Бога дати вам мудрість і спроможність бути видющими, прозорливими.

Взоруючи на досвід, я можу запевнити, що, приймай ми життєві рішення, спираючись винятково на власні домисли, припущення, доводи й відчуття, і врешті-решт всі вони будуть нерозсудливими й необачними. Щось може здаватися вам добрим, та десь глибоко всередині ви відчуватимете, що маєте бути обачні й уникати цього. Коли з вами відбувається щось подібне, краще почекати, помолитися про ситуацію, яка склалася, і попрохати Бога через Його Духа дати вам прозорливість у дусі. Ніколи не беріться за якесь діло, не маючи миру в серці щодо нього або відчуваючи протистояння духа.

Сьогоднішній вірш заохочує нас мати страх Божий. Намагаючись бути обачними й зважаючи на відчуття, які переживаєте в серці, ви демонструєте благочестиве й богобоязне положення перед Господом. Це є вашим актом поваги по відношенню до того, що Він відкриває вам, тоді як ваш розум може навіть взагалі цього не розуміти. Щоб навчитися слідувати за Святим Духом, потрібно з пошаною ставитися до того способу, який Бог нерідко обирає для звернення до нас, а саме — наділяючи прозорливістю. Тож не припиняйте прохати Бога про неї, а отримавши, розробляйте цей надзвичайно цінний дар.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Не приймайте рішень, спираючись лише на звичайні знання. Перевірте, що відбувається у вашому серці, і дізнайтеся, чи не підказує вам щось даний Богом дар прозорливості.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon