Не вгашайте Святого Духа

Не вгашайте Святого Духа

(Святого) Духа не вгашайте, (не поневолюйте й не пригнічуйте)! —1 до Солунян 5:19, АМР

У нашому вірші на сьогоднішній день міститься заклик не вгашати Святого Духа. Взоруючи на досвід, я розумію, що один зі способів Його вгасити — це за допомогою скарг. Нам украй потрібно, щоб Святий Дух діяв у нашому житті. І що більше ми приймаємо рішення не скаржитися й бути вдячними (адже вдячність — це протилежність скарг), то більшу свободу Святий Дух здобуває для якихось дій у наших життєвих ситуаціях. Звичка скаржитися є природною для багатьох із нас; з іншого боку, бути вдячними, коли проходимо через труднощі й випробування, — це надприродна здатність, яку нам може дати лише Святий Дух. Люди, які бурчать і нарікають, не чують Бога, адже для того, щоб Його почути, потрібно припинити скаржитися! Зізнаюся щиро, мені знадобилося багато років, щоб усвідомити цей незмінний принцип. Я скаржилася, бурчала, нарікала, ремствувала й шукала у всьому винних. Потім я заздрила всім, хто мене оточував, бо вони чули голос Бога, а я — ні!

“Чому зі мною не відбувається нічого доброго?” — стогнала я. Дейв постійно мені нагадував: “Джойс, у нашому житті не відбудеться нічого доброго, допоки ти не припиниш засмучуватися щоразу, коли все йде не на твоє”. Почувши таке, звісно, я починала на нього сердитися за подібні слова, відтак грубо відповідала: “Ти просто не знаєш, як я почуваюся, і взагалі тобі це байдуже!” Власне цим я хочу показати, що проблема полягала в моїй надмірній турботі про мої почуття. Переймаючись цим, я зовсім забувала про Божу обіцянку мені допомогти. Повірте, Господь пропонує нам допомогу у важкі часи й показує, що робити, за єдиної умови — ми повинні залишатися терплячими (й зберігати правильне ставлення) під час будь-яких бур і випробувань. Звичка скаржитися не є ознакою терплячості; а ось вдячність — якраз навпаки. Навчившись жити, керуючись Божим Словом, замість власними почуттями, я змогла дуже чітко почути голос Бога. Наостанок запам’ятайте: скарги відкривають двері нашого життя для ворога, тоді як подяка і вдячність — для Бога.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Не вгашайте Святого Духа своїми скаргами.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon