Перебувайте в Богові

Перебувайте в Богові

Коли ж у Мені перебувати ви будете (й підтримувати життєдайний союз зі Мною), а слова Мої позостануться в вас (і житимуть у ваших серцях), то просіть, чого хочете, і станеться вам! —Іван 15:7, АМР

Наведений вище вірш свідчить про те, що можемо прохати в Бога “всього, чого забажаємо”. І Він нам це дасть, якщо перебуватимемо в Христі. Єдиний спосіб цього досягти — цілком і повністю підкорити свої бажання Господнім. Однак це відбувається в міру того, як ми стаємо більш зрілими духовно.

Вважаю, що мета кожної віруючої людини — стати одним цілим із Богом. Спершу це відбувається в духовному світі, коли ми народжуємося згори. Потім, коли продовжуємо рости духовно, до цього процесу залучаються наш розум, воля й емоції. Подібні зміни приводять до того, що наші бажання починають співпадати з Його бажаннями, і вже тоді ми сміливо можемо прагнути їх здійснення.

Покликання, яке ми з Дейвом маємо на своєму житті, є чудовим прикладом дії цього принципу. Господнім бажанням для нашого життя було заснування власного служіння, через яке ми допомагали б людям, використовуючи дари, якими Він нас наділив. Зізнаюся, це також було бажанням нашого серця. Було б наше прагнення служити не від Бога, і ми не змогли б так багато років поспіль проводити кожні вихідні в дорозі, постійно зупиняючись у готелях і перебуваючи далеко від родини. Господь вклав у наше серце таке сильне бажання служити людям, що ми готові йти на будь-які жертви й стикатися з будь-яким протистоянням — все заради виконання Його досконалої волі для нашого життя.

Вислів “перебувати в Богові” означає “бути приєднаним до Нього, як гілка до Лози”. Відповідаючи на прогнозоване питання, як це зробити, скажу: проводити з Ним час, постійно жити в Його присутності й плекати ті бажання, що Він вкладає в серце, адже саме в цьому полягає Його воля для кожного. Бог звертається до нас, вкладаючи бажання в наше серце. Відтак ми можемо молитися й прохати Господа про те, що Він і так хоче нам дати. І тоді за нашу вірність і перебування в Ньому Він наповнить наше серце бажаннями, що співпадатимуть з Його волею для нашого життя.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Проведіть сьогодні час із Богом, адже Він — неймовірно чудовий Співрозмовник.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon