Повірте, ви все зможете здолати!

Повірте, ви все зможете здолати!

Досягла вас (й охопила ваше життя) спроба, (чи спокуса, що може привести до гріха), не інша, тільки людська, (тобто звична для людей, незалежно від того, звідки вона приходить чи до чого веде)… – 1 до Коринтян 10:13, АМР

Ми всі стикаємося зі спокусами ― це невід’ємна частина нашого життя. Питання не в тому, чи відчуватимете ви спокусу, а в вашій готовності зустрітися з нею. Я дуже хочу, щоб ви дещо зрозуміли: ви можете подолати спокусу. Припиніть казати: «У мене нічого не вийде!» Зважаючи на свої власні сили і здібності, ви, можливо, і праві – спокусу не здолати. Та коли ви поміщаєте Боже Слово у своє серце, покладаючись на Його силу і довіряючи Його обіцянкам, жодна спокуса вже не буде для вас нездоланною.

За довгі роки свого служіння я змогла виділити 5 принципів, що допоможуть вам подолати будь-яку спокусу. Насамперед ви повинні бути мудрою людиною. Передусім дбайливо прораховуйте всі рішення, які приймаєте, і їх наслідки. Мудрість завжди дивиться у майбутнє і зважає на наслідки.

По-друге, повірте в те, що ви спроможні протистояти спокусі. Почуття осуду, провини і сорому діють за інерцією ― якщо одразу їх спинити, то вони втрачають свою силу; якщо ж дозволити їм набрати обертів, то спинити їх буде набагато важче.

По-третє, сприймайте спокуси як звичайну частину життя. Коли ви очікуєте битви зі спокусами, то завжди будете напоготові. По-четверте, знайте свої слабкі сторони. Не потрапляйте у ситуації, в яких ви легко можете впасти. Не вміючи правильно розпоряджатися грошима, не відвідуйте торгово-розважальних центрів, особливо знаючи, що наразі не можете придбати щось за власний кошт – мусите купувати у кредит!

І наостанок ― не переоцінюйте власних здібностей. Спокуси ніколи не зникнуть з нашого життя. Іноді ми починаємо вважати себе достатньо духовно зрілими, щоб спотикнутися. Та щойно це трапляється, ми стаємо легкою здобиччю для ворога. Та завдяки Його благодаті… ви все можете здолати!


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, я усвідомлюю, що спокуса — це невід’ємна частина нашого життя. Допоможи мені завжди бути на сторожі і не вражатися, коли вона прийде. Дякую Тобі, Господи, за Твою мудрість і благодать, що допоможуть мені здолати будь-які спокуси і жити у Твоїй перемозі.


Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon