Підведіть очі й погляньте навколо

Підведіть очі й погляньте навколо

І промовив Господь до Аврама, коли Лот розлучився із ним: Зведи очі свої, та поглянь із місця, де ти… – Буття 13:14

Час від часу мені здається, що саме життя завжди знаходить спосіб привести нас у місце, де доводиться починати все спочатку. У Біблії розповідається про Аврама, що опинився саме у такому місці, коли його племінник Лот обрав найкращу землю, залишивши дядькові менш привабливу. Та Бог не тільки не покинув Аврама, а, з’явившись йому, навіть дав сміливе нове бачення. Мені подобаються Господні слова до Аврама після того, як вони з Лотом розійшлися: «Зведи очі свої, та поглянь із місця, де ти».

Саме фраза: «Поглянь із місця, де ти є», ― змушує моє серце битися частіше. Тут мається на увазі новий старт у житті… новий початок. Сам Бог часом приводитиме нас у таке місце, де нам доводитиметься почати все спочатку. Може, нинішнє місце вашого перебування і є саме таким. Прикладом, ви прагнете позбавитися поганої звички або воскресити втрачену мрію. А, можливо, ваша мета ― навести лад у своїх фінансах, почати власну справу, написати книжку… хоч би що це було, може, Бог навіть зараз звертається до вас і велить негайно почати рухатися до мети. Це може стати вашим новим початком у житті!

Одразу після Свого наказу Аврамові підвести очі й поглянути з того місця, де той перебуває, Бог велить йому: «Устань, пройдись по Краю вздовж його та вширшки його, бо тобі його дам!» (Буття 13:17). Можливо, Бог навіть зараз наказує вам піднятися і почати рухатись до своєї мрії , до бачення… до свого життєвого призначення, адже саме Він допоможе його досягти. Ваше завдання ― просто підвестися і почати рухатися. Дійте так, як повинні. Не можу запевнити, що буде легко. Можливо, навіть знадобиться трохи часу. Та довіртеся Богові і рушайте до своєї цілі, хоч би якою вона була. Погляньте навколо з місця, де вже зараз перебуваєте, а потім ― підводьтеся і йдіть!


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, незалежно від того, що сталося зі мною в минулому, допоможи підвести очі й поглянути з місця, де зараз перебуваю, у майбутнє. Дякую Тобі за те, що даєш мені новий початок у житті. Я сміливо ступлю крок за вірою і виконаю Твоє покликання для мого життя.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon