Святий Дух — джентльмен

Святий Дух — джентльмен

…Авраамове благословення, (яке йому було обіцяне й полягало в тому, що всі люди приймуть Христа й воскреснуть) в Ісусі Христі, поширилося на поган (таким чином), що обітницю (про вилиття Святого) Духа (вдалося) прийняти нам (усім) вірою. —До Галатів 3:14, АМР

В попередніх розділах я багато писала про Святого Духа й про те, як бути сповненими Духа. Я робила це, бо хочу бути певною, що ви матимете можливість пізнати Святого Духа особисто, допоки гортатимете сторінки цієї книжки.

Святий Дух — джентльмен. Не попрохай ви Його самі, і Він ніколи не змушуватиме вас прийняти Його у своє життя у всій Його повноті. Святий Дух наповнить вас тільки в тому разі, якщо ви Його попрохаєте про це. У Євангелії від Луки 11:13 Ісус обіцяє, що Бог пошле Святого Духа тим, хто прохатиме Його про це. А в Посланні Якова 4:2 читаємо, що ми чогось не маємо, бо не прохаємо цього. Тож принагідно дуже раджу вам: щодня сміливо приходьте до Бога й прохайте Його наповнити вас Святим Духом. І прохайте про це, очікуючи отримати відповідь. Не будьте двоєдушними, таким чином дозволяючи сумнівам наповнити ваше серце, натомість прохайте з вірою. Дякуйте Богові за те, що Він мешкає у вас, і вірте, що отримаєте бажане. Бог — не людина, щоб Йому обманювати (див. Числа 23:19). Він вірний і тому виконає Своє Слово щоразу у відповідь на чийсь крок за вірою, тому прохайте й отримаєте, щоб радість ваша була досконалою (див. Іван 16:24).

Ми приймаємо обітницю Святого Духа за вірою — про це йдеться в нашому вірші на сьогоднішній день. Неможливо змусити когось прийняти дар; його можна лише запропонувати, і тоді той, кому запропоновано, має вирішувати, чи хоче його прийняти. Господь пропонує нам Свого Духа, тому просто розслабмося й приймімо Його за вірою.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Ніколи не соромтеся прохати Бога про те, щоб Він покрив ваші нужди; робіть це без упину.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon