Споживайте «тверду страву» Божого Слова

Споживайте «тверду страву» Божого Слова

А страва тверда для дорослих (і зрілих людей), що мають чуття (й розум), привчені звичкою розрізняти (й розуміти, що є з моральної точки зору) добро (й честь, а що є) злом (і порушенням Божих і людських законів). – До Євреїв 5:14, АМР

Я пам’ятаю, як годувала своїх дітей з ложечки, коли ті були ще малими. Поки вони отримували банани і персики, поти все складалося добре. Та варто мені було додати до їхнього раціону ложку зеленого гороху, і вони починали робити: «Пффф!» Тож я була змушена зіскрібати горох із їхнього підборіддя і заштовхувати його назад до рота. Мені доводилося возитися з дітьми, та рано чи пізно вони все ж починали їсти свій горох. Те саме відбувається у житті новонароджених християн. Почавши споживати Боже Слово, ми зростаємо духовно.

У книзі Приповістей 4:18 читаємо, що путь праведних сяятиме яскравіше і яскравіше аж до повного дня, коли вони перебуватимуть у Слові Божому. Слово «перебувати» у цьому вірші є ключовим. Ми повинні постійно перебувати у Божій любові, ретельно вивчати Його Слово і безперестанно чути проповідь Слова Божого, щоб день за днем воно все більше змінювало нас.

Чи проїжджали ви коли-небудь через перехрестя на жовте світло? Може, ви кудись поспішали і тому подумали: «Я ще зможу проскочити». Та, діючи подібним чином раз за разом, ви неодмінно потрапите в автокатастрофу. З Божим Словом усе відбувається так само. Якщо знов і знов ви поводитиметеся певним чином, знаючи, що подібна поведінка недопустима ― зрештою ви дуже сильно постраждаєте. Боже Слово дається нам для захисту.

У Посланні до Євреїв 5:14 сказано: «Страва тверда для дорослих, що мають чуття, привчені звичкою розрізняти добро й зло». «Тверда страва» Божого Слова викриє ваші погані вчинки. Якщо ви не хочете заблукати на життєвому шляху, то мусите безперестанно перебувати у Божому Слові. Тому замість бути немовлям… споживайте тверду страву Божого Слова!


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, я знаю, що Твоє Слово — то єдиний шлях до духовної зрілості. Я споживатиму тверду страву Твого Слова, а Ти веди мене і допомагай зростати, щоб я зміг стати людиною, якою Ти мене бачиш у Христі!

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon