Чи ви “тугі на вухо”?

Чи ви "тугі на вухо"?

Я навчився бути задоволеним із того, що маю, (так що мене більше не турбує й не тривожить мій нинішній стан). Умію я й бути в упокоренні (й жити скромно, у стиснених обставинах), умію бути й у достатку (й насолоджуватися розкішшю). —До Филип’ян 4:11–12, АМР

Ми завжди готові йти за Святим Духом, коли Він веде нас до благословень. Однак іноді ми буваємо “тугими на вухо”, коли, прийнявши рішення йти за Ним, раптом виявляємо, що не отримаємо бажаного.

Після покаяння й хрещення Святим Духом апостол Павло відчув, як Божий Дух показує деякі труднощі, що йому доведеться пережити (див. Діяння 9:15–16). За все своє життя Павло зіткнувся з багатьма складними ситуаціями, але також отримав безліч благословень. Він написав більшу частину Нового Заповіту завдяки Божественному натхненню. Його відвідували ангели, він бачив видіння — взагалі з ним відбувалося дуже багато дивовижних подій. Проте хочу зазначити, що також йому доводилося слідувати за Святим Духом, коли не все, що з ним відбувалося, приносило самі благословення. Павло чув Божий голос і підкорявся йому незважаючи на незручності, всупереч тому, що не завжди обставини складалися йому на користь.

В нашому вірші на сьогоднішній день апостол Павло пише про те, що навчився бути задоволеним незалежно від того, отримує він благословення чи стикається з труднощами. У наступному вірші він проголошує, що все може в Христі, Який наділяє його силою. Вірю, Бог підкріплював Павла як у добрі часи, щоб той міг насолоджуватися благословеннями з правильним ставленням, так і у важкі — щоб він усе міг витерпіти, зберігши правильне ставлення.

Святий Дух веде вас за Собою як у добрі, так і в лихі часи. Хоч би що відбувалося в нашому житті, ми завжди можемо розраховувати на Нього.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Попри наші обставини Бог залишається незмінним і завжди заслуговує хвали й подяки.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon